Протокол за съгласуване между работодател и представители на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 от КТ и с представители на синдикалните организации за въвеждане на непълно работно време – чл. 138а, ал. 1 от КТ

.......................................................................................................
(наименование на търговското дружество)

ПРОТОКОЛ
....................../...................... г.

Днес ...................... г. на основание чл. 138а, ал. 1 от Кодекса на труда се проведе среща между         
(работодател)
и ......................................................................................................................................................
(представителите на работниците и служителите)
относно необходимостта от въвеждане на непълно работно време за периода от ......................... до ......................... г. за работниците и служителите от ............................................................
(цялото предприятие или отделно структурно звено)
с продължителност на работния ден ...................... часа.
На срещата работодателят подробно запозна присъстващите с конкретните причини, довели до намаляване обема на работата в предприятието:
1.                  ................................................................................................
(напр. липса на поръчки за основното производство през последните два месеца преди предложението да бъде въведено непълно работно време)
2.                  ................................................................................................
и представи съответните писмени документи за това, с които се установява необходимостта от въвеждане на непълно работно време в посочения по-горе период.
Представители на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 от КТ и представители на синдикалните организации дадоха  становище по предложението на работодателя в  следния смисъл .................................................................................. След станалите разисквания между участниците в срещата се постигна/не се постигна съгласие относно необходимостта от въвеждане на непълно работно време от ...................... г. до ...................... с продължителност на работния ден ...................... часа за работниците и служителите в ................................................................................................................. (цялото предприятие или отделно негово структурно звено)
Настоящият протокол се състави в три екземпляра, по един за всяка от страните, и един за съхранение в служба „Управление на персонала“.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАБОТОДАТЕЛ: ...............................................
(длъжност,подпис,печат)
РАБОТНИЦИТЕ/СЛУЖИТЕЛИТЕ:
1. ...............................................
2. ...............................................
Забележка:
1. При непостигане на съгласие не може да се въвежда непълно работно време по чл. 138, ал. 2 от КТ. В този случай непълното работно време може да се въвежда при постигнато споразумение между страните по индивидуалното трудово правоотношение на основание чл. 138, ал. 1 от КТ.