Длъжностна характеристика Управител, ресторант


ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА

Длъжност: Управител, ресторант


Наименование: Управител, ресторант

Код по НКПД
 1412 3006

Структурно звено

Структурна единица

Териториално звено



Подчиненост, връзки и взаимодествия
Длъжността е подчинена на: Управителя на дружеството

Длъжността ръководи:
Административно Служители на ресторанта

Място в структурата:

Управител



Управител на ресторант


Служители на ресторанта

 

Цел на длъжността:

Цялостно ръководство и организация на всички дейности в ресторанта.





Основни взаимоотношения:
Вътрешни:
Вътрешно си взаимодейства с ръководител отдел „Счетодство“, „Маркетинг и реклама“ и целия персонал на ресторанта.

Външни:
Външно си взаимодейства с доставчици и производители на храни и напитки, с представители на проверяващите органи във връзка с изпълняваната работа.

Трудови задачи и задължения, характеризиращи съдържанието на длъжността
Права и задължения:
  1. Представя ресторанта по най-добрия начин пред клиентите и отговаря за качеството на предлаганите храни и напитки.
  2. Организира и ръководи цялостната дейност на персонала в ресторанта.
  3. Одобрява включените в менюто храни и напитки и тяхната цена.
  4. Контролира качеството и количеството на използваните продукти, с които се приготвят предлаганите в менюто гозби.
  5. Одобрява ежедневно заявките за доставка на продукти и напитки и контролира тяхното правилно съхранение. Утвърждава ежедневното меню.
  6. Планира и организира специализирани дейности.
  7. Приема и отчита оборота на ресторанта от сервитьорите и барманите след изтичане на работния им ден.
  8. Иизвършва ревизии на наличните продукти и напитки.
  9. Утвърждава предложените му за одобрение графиците за работа на персонала в ресторанта.
  10. Ръководи цялата финансова отчетност на ресторанта и следи за правилното й водене и своевременно отчитане.
  11. Откликва на всички искания от страна на клиентите своевременно и ефективно.
  12. Обсъжда с клиентите удовлетворението им от предлаганата храна и предоставените услуги.
  13. Организира, ръководи и отговаря за воденето на цялата документация в ресторанта.
  14. Организира и провежда курсове на обучение с цел повишаване на профисионалната квалификация и повишаване ефективността на служителита на ресторанта.
  15. Повишава личните си умения и квалификация.
  16. Участва в подбора и назначаването на служителите в ресторанта.
  17. Осигурява сигурността на ресторанта.
  18. Всички задължения, произтичащи от Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Правилника за вътрешен трудов ред.
Отговорности:
Отговаря за високото ниво на хигиена в ресторанта.
Права:
Всички права по Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Правилника за вътрешен трудов ред и индивидуалния договор.
Специфични функции и задачи:
Носи материално-отчетническа отговорност във връзка с опазване имуществото на ресторанта, разходване на продуктите и съхраняване на парични средства.
                                                                                 

Профил на длъжността:
Постижения на изпълнителя:
Умения за работа с компютърMicrosoft Office, Internet
Вид и равнище на образованието:
Висше образование.
Професионален/управленски опит:
Минимум 5 г. практически опит.
Специални умения:
Да познава Закона за защита на потребителите, Закона за храните, Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд и подзаконовите нормативни актове към тях.
Владеене на чужди езици:
Отлично ниво на владеене на английски езикписмено и говоримо
Личностни изисквания към изпълнителя и поведенчески характеристики: (задължителни и препоръчителни)
Лоялност.
Комуникативност.
Умение за работа в екип.
 
Условия на труд и производствена среда:
Работа в ресторант.
Режим на труд и почивка:
Съгласно Правилника за вътрешен трудов ред.
Работно и униформено облекло, лични предпазни средства:
Не се предвиждат униформено облекло и лични предпазни средства.
Битови придобивки и привилегии:
Съобразно социалната програма на фирмата.

Други:
Изменения и допълнения в настоящата длъжностна характеристика се извършва по реда на нейното утвърждаване.

Система за работната заплата:
Основно трудово възнаграждение и допълнително заплащане, прието на база вътрешнофирмената система за възнаграждение.


Длъжностната характеристика е

ИЗГОТВИЛ:                      ПРОВЕРИЛ:                              УТВЪРДИЛ:

/....................../                   /...................../                     /..................../
(подпис, дата)                       (подпис, дата)                        (подпис, дата)
Получих длъжностната си характеристика и съм запознат с нея.


.................................................................................................................................
(трите имена)
..................................................
(подпис, дата)