ДЛЪЖНОСТНА
ХАРАКТЕРИСТИКА НА
|
Длъжност: Управител, ресторант
|
|||||||||||
|
|||||||||||
Наименование: Управител, ресторант
|
Код
по НКПД
1412 3006
|
||||||||||
|
|||||||||||
Структурно звено
|
|||||||||||
Структурна единица
|
|||||||||||
Териториално звено
|
|||||||||||
|
|||||||||||
Подчиненост,
връзки и взаимодествия
|
|||||||||||
Длъжността е подчинена на: Управителя на дружеството
|
|||||||||||
Длъжността ръководи:
Административно – Служители на
ресторанта
|
|||||||||||
Място
в структурата:
|
|||||||||||
|
|||||||||||
Цел
на длъжността:
Цялостно ръководство и
организация на всички дейности в ресторанта.
|
|||||||||||
|
Основни
взаимоотношения:
|
Вътрешни:
Вътрешно си взаимодейства с ръководител отдел „Счетодство“,
„Маркетинг и реклама“ и целия персонал на ресторанта.
Външни:
Външно си взаимодейства с доставчици и производители на храни и
напитки, с представители на проверяващите органи във връзка с изпълняваната
работа.
|
|
Трудови задачи и задължения, характеризиращи съдържанието на длъжността
|
Права и задължения:
Отговорности:
Отговаря за високото ниво на хигиена в ресторанта.
Права:
Всички права по
Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд,
Правилника за вътрешен трудов ред и индивидуалния договор.
Специфични функции и
задачи:
Носи материално-отчетническа отговорност във връзка с
опазване имуществото на ресторанта, разходване на продуктите и съхраняване на
парични средства.
|
|
Профил на длъжността:
|
Постижения на изпълнителя:
Умения за работа с компютър – Microsoft Office, Internet
Вид и равнище на образованието:
Висше образование.
Професионален/управленски опит:
Минимум 5 г. практически опит.
Специални умения:
Да познава Закона
за защита на потребителите, Закона за храните, Кодекса на труда, Закона за
здравословни и безопасни условия на труд и подзаконовите нормативни актове
към тях.
Владеене на чужди езици:
Отлично ниво на владеене на английски език – писмено и говоримо
Личностни изисквания към изпълнителя и поведенчески характеристики: (задължителни и препоръчителни)
Лоялност.
Комуникативност.
Умение за работа
в екип.
|
Условия на труд и
производствена среда:
Работа в ресторант.
Режим на труд и почивка:
Съгласно Правилника за вътрешен трудов ред.
Работно и униформено облекло, лични предпазни средства:
Не се предвиждат униформено облекло и лични
предпазни средства.
Битови придобивки и
привилегии:
Съобразно социалната
програма на фирмата.
|
|
Други:
Изменения и допълнения в настоящата
длъжностна характеристика се извършва по реда на нейното утвърждаване.
|
|
Система за работната заплата:
Основно
трудово възнаграждение и допълнително заплащане, прието на база
вътрешнофирмената система за възнаграждение.
|
Длъжностната
характеристика е
ИЗГОТВИЛ: ПРОВЕРИЛ: УТВЪРДИЛ:
/....................../ /...................../ /..................../
(подпис, дата) (подпис, дата) (подпис, дата)
|
Получих длъжностната си характеристика и съм запознат с
нея.
.................................................................................................................................
(трите
имена)
..................................................
(подпис, дата)
|